Insättningsbonus

Denna bonus är steg två för spelsajterna att få dig att spela hos just dem och trivas på just deras sajt. Du har säkert sett reklam för denna typ av bonus överallt på nätet när det handlar om spel och den är faktiskt inget att rynka på näsan åt. Med en bra Insättningsbonus så får man så mycket mer spel för pengarna, förutsatt då att ens spelande handlar om spelglädje.

Vad är då en Insättningsbonus?

Det är en bonus som man erhåller när man sätter in pengar för första gången på sitt spelkonto på en spelsajt. Den används av spelsajterna för att dem självklart vill att du ska fortsätta att spela hos dem och för att det ska kännas som att det lönar sig att spela hos just dem. Den fungerar som steg två efter Välkomstbonusen, så när du fått gratis pengar att spela för får du chansen till ytterligare bonuspengar om du väljer att sätta in egna pengar på spelkontot.

Oftast brukar en Insättnings bonus ligga på 100 % det innebär att om du sätter in 100 kronor så sätter spelsajten också in 100 kronor och du har 200 kronor att spela för. Men det brukar även finnas ett så kallat tak för en Insättningsbonus. Det betyder att om en spelsajt har skrivit att du får 100 % Insättningsbonus på första insättningen upp till 1000 kronor så kommer du inte att få mer än 1000 kronor i bonus även om du själv sätter in 1500 kronor. De matchar alltså din insättning men bara upp till ett visst belopp, ett tak.

Även på denna bonus finns det något som heter Omsättningskrav, detta krav har alla spelsajter och det finns med i bilden på alla typer av bonus, tyvärr finns det ju inget som heter ”gratis pengar”. Det betyder att du måste omsätta bonusbeloppet ett visst antal gånger innan du kan plocka ut några eventuella vinstpengar från spel som du spelat med bonuspengarna. Ett exempel på detta kan vara att du måste omsätta tio gånger bonusbeloppet innan du kan plocka ut pengar i vinst från dem. Det betyder alltså att du måste spela för tio gånger det bonusbelopp du fått. På en del sajter måste man även göra detta inom en viss tidsram. En sak att tänka på är att ofta är det så att ju fördelaktigare bonusen verkar desto högre omsättningskrav är det på den. Så läs alltid det finstilta noggrant innan du sätter in några egna pengar och börjar spela.